SJUkgymnastik


Sjukgymnasten behandlar skador och smärtor i rörelseapparaten (muskler, senor, ligament, leder, diskar, nerver och slemsäckar) hos människor i alla åldrar. Vi arbetar med såväl manuella metoder (manipulation, töjning, akupunktur m.m) som aktiv rehabilitering. Rehabilitering är en typ av behandling som syftar till att återskapa och framförallt förbättra en funktion som blivit påverkad av en skada. Rehabilitering är oftast förstahandsvalet vid akuta eller traumatiska skador men kan även användas i kombination med manuella metoder för att förhindra att besvären återkommer.

Vid första besöket görs en grundlig undersökning, bedömning och diagnostisering av dina besvär. Utifrån diagnos, ålder, aktivitetsnivå, medicinering och andra eventuella sjukdomar anpassar vi sedan behandlingen efter varje patients enskilda förutsättningar.

Sjukgymnasterna på Rygg- och Idrottscentrum har gedigen utbildning och spetskompetens inom idrottsmedicin och ortopedisk medicin. Vi behandlar patienter i alla smärtskeenden, från akuta till kroniska skador. Alla är välkomna till oss, oavsett vilken vårdcentral du tillhör och du behöver ingen remiss. Patientavgiften är 200 kr. Frikort gäller.

OBS! För att boka ett Nybesök (ny patient, ett nytt besvär eller om det var mer än 6 månader sen man var hos en av våra sjukgymnaster) till sjukgymnasterna/ fysioterapeut så MÅSTE du ringa oss på 0413-55 50 25. Återbesök är bara för dig som är i behandling eller varit i behandling för SAMMA besvär de senaste 6 månaderna. Vi reserverar oss rätten att avboka felaktigt bokade återbesökstider.

Vanliga smärttillstånd
- Rygg- och nackbesvär (akuta och långvariga)
- Muskel – och ledbesvär (akuta och långvariga)
- Överbelastningsskador
- Idrottsskador
- Huvudvärk, yrsel
- Stressrelaterade besvär
- Artros
- Långvariga smärttillstånd

Behandlingsformer
- Manipulation
- Töjningar
- Akupunktur
- Tvära friktioner
- Medicinsk träningsterapi, MTT
- Basal kroppskännedom
- Vibrationsträning
- Ergonomisk rådgivning
 

VÅRA SJUKGYMnaster

Patrik Ossowski, leg. sjukgymnast - Finns tid för nya patienter om ca: 10 veckor

Patrik tog examen i sjukgymnastik vid Lunds Universitet 2010 och startade då sin verksamhet som sjukgymnast på Rygg & Idrottscentrum i Eslöv. Under sina verksamma år i Eslöv har Patrik kontinuerligt vidareutbildat sig inom sjukgymnastiken. Patrik är tidigare elitaktiv volleybollspelare i Lund och har även varit tränare för Lunds VKs damlag i allsvenskan.

Vidareutbildnignar
-OMT steg 2
-OMI basic exam
-Akupunktur
-Idrottsmedicin steg 2 (hösten 2014)

 

Ylwa Eklund, leg. sjukgymnast - Finns tid för nya patienter om ca: 10 veckor
Ylwa-Li tog examen i sjukgymnastik vid Lunds Universitet 2009. Sedan dess har hon arbetat inom primärvården och som personlig tränare i Sverige och USA med allt från nyblivna motionärer till elit-triatleter och livsstilsgrupper med överviktiga. Träning är även ett stort personligt intresse och hon tävlar själv inom fitness.

Förutom sjukgymnastexamen har Ylwa vidareutbildat sig med mastersstudier i idrottsmedicin och idrottspsykologi, McKenzie och klinisk ortopedisk medicin (OMI). Att utbilda sig är lika roligt som att jobba med patienter och hon uppdaterar och utökar ständigt sin kompetens med olika utbildningar. Den röda tråden är dock ortopediska skador, smärttillstånd och idrottsmedicin.

Vidareutbildningar
-Idrottsmedicin (Lunds Universitet)
-Klinisk ortopedisk medicin (OMI Basic exam)
-McKenzie
-Akupunktur (hösten 2014)

 

Klara Karnerud, leg. fysioterapeut - Jobbar med psykisk hälsa

Klara är legitimerad fysioterapeut med inriktning mot psykisk hälsa. Hon är utbildad terapeut inom Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Basal Kroppskännedom (BK). Hon arbetar parallellt med dessa metoder som grundar sig i samspel och problem i kropp, tankar, känslor och beteende. Vanliga besvär är grubblande och ältande, ångest, nedstämdhet, utmattningsproblematik, långvarig smärta, andningsbekymmer, relationssvårigheter etc. I behandlingen kan samtal, kroppsliga övningar och medveten närvaro-övningar förekomma.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett paraplybegrepp som omfattar teorier och metoder som används för att åstadkomma förändringar i människors beteende och livssituation.

Vidareutbildningar
-Idrottsmedicin 
-Akupunktur