Medicinsk Massageterapi


Välkommen till oss massörer på Rygg- och idrottscentrum.
Till oss kan du komma med många olika typer av problem i rörelseapparaten. Massage är ett bra komplement till din vardag vare sig den är stillasittande eller aktiv. Massage kan vara för förebyggande, som att hålla en smidig muskelatur, hjälper rygg & kropp att hålla sig rörlig & välfungerande, som att göra underverk för stunden. Spända muskler kan ge många olika problem, som ryggsmärta, huvudvärk, yrsel mm. Alla våra första tider ligger på 45 minuter och i det ingår konsultation.
I samråd med din massör bestämmer vi resterande tider.

VÅRA MASSAGETERAPEUTER
Jacqueline Sebetovsky 
Cert. medicinsk massageterapeut 

Jacquelines aktivia karriär inom sporten har sedan ung ålder ökat hennes intresse för det muskuloskeletiska systemet, fysiska skador, rehabilitering och förmåga att lindra muskulärsmärta. Detta blev en nyckelfaktorn som avgjorde att hon ville utbilda sig till massaterapeut.
 Hennes passion för volleyboll är en stor del av hennes liv, då hon som aktiv spelare har spelat för många olika klubbar i Europa, och det var det som förde henne till Sverige.
Hon har arbetat som en registrerad massageterapeut sedan hon tog examen från den Kanadensiska Skolan för Massage och Hydroterapi 2007 (CCMH – Canadian College of Massage & Hydrotherapy).
Intresset för sport och den fysiska kroppen var det som gjorde att hon valde att slutföra sina studier med en Sportmassagecertifiering. Hon ger dock behandlingar inom ett brett spektrum av fysiska problem. Jacqueline kommer att ändra behandlingsplanen för att möta dina mål och behov, oavsett om det är för avkoppling , smärtor i vardagen, huvudvärk, felaktig kroppshållning som orsakar smärta , förslitningsskador, trauman eller smärtlindring. Hon har fått en bred erfarenhet inom sitt yrke på grund av att hon har arbetat i en mängd olika miljöer exempelvis spa, gym, skadecentrum, idrotskliniker och olika sportsevenemang. Hon fortsatte sedan att vidarutbilda sig genom att studera kursen Natural Health Fundamentals, skaffade sig en certifiering i Cupping Massage och Akupunktur samt slutförde hon även en Kandidatexamen i Kinesiskologi (BScKin). Hon är en registrerad medlem och har goda kontakter med MTANS, som är en kanadensisk förening för massageterapeuter.


Anette Lindberg
Cert. medicinsk massageterapeut 

Anette är utbildad massageterapeut via Hälsoteket i Malmö och hon är certifierad via branchrådet svensk massage. Hon arbetar med svensk klassisk massage men har även gått kurser i idrottsmassage, stretching, Dry needling, taktil avslappningsmassage, varma stenar, regndropp-teknik med eteriska oljor och koppning.
Den taktila massagen är en mycket mjuk och avslappnande massage som passar alla åldrar och är utmärkt för trötta och stressade kroppar.
Anette utför även lymfmassage(manuellt lymfdränage är en mjuk avslappnande massage), för boka ett första besök så måste man ringa receptionen.
Hos Anette kan du därför få behandling precis efter dina behov från det väldigt mjuka och avslappnande till den tuffare idrottsmassagen.
 


Emma Mosell friberg
Cert. massageterapeut 

Emma är utbildad massör via Hälsoteket i Malmö. Hon arbetar med svensk klassisk massage, har även gått utbildning i idrotts- massage, regndroppsteknik med eteriska oljor och koppning.

Hos Emma får du behandling efter dina behov, från mjuk till tuffare idrottsmassage.

 

Charlotte Ivarsson
Cert. massageterapeut 
Diplomerad zonterapeut


Charlotte har alltid haft ett stort intresse när det gäller kroppen och hur den fungerar. Detta gjorde att hon utbildade mig till undersköterska vilket hon arbetade som i 13 år innan hon gav mig in på den så kallade alternativa medicinen. Utbildningen till massageterapeut gick hon på
Komplementär Medicinska Högskolan och blev klar 1999. I denna utbildning ficka hon lära mig avslappningsmassage, klassisk massage, idrottsmassage och triggerpunktsbehandling.
Nu fick hon blodad tand vilket gjorde att hon tog lite fler kurser inom massagen såsom exempelvis koppningsmassage och ayurvedisk yogamassage. För att få ett ännu bredare kompetens och kunna göra mer utbildade hon sig även till zonterapeut, också på Komplementär Medicinska Högskolan, där jag blev klar 2004. Nu fick hon en djupare kunskap och kunde ge hjälp på flera sätt när det gällde olika besvär från kroppen såsom exempelvis migrän, matsmältningsbesvär, tennisarmbåge, nackspärr med mera. I hennes utbildning till zonterapeut ingick även öron akupunktur som ett komplement. När du kommer till Charlotte har du möjlighet att få hjälp med olika besvär beroende på var det är, eller en förebyggande behandling både genom massagen och zonterapin. Det är du som vet dina behov och hon arbetar efter dem med sin kunskap och erfarenhet.

Björn Haraldsson
Cert. massör 
Diplomerad medicinsk massageterapeut
Licenserad personlig tränare


Som massör och tränare strävar Björn efter att arbeta evidensbaserat. Vilket innebär att han kombinerar sin expertis och det bästa forskningstödet med klientens unika behov, önskemål och omständigheter för att kunna erbjuda bästa möjliga service.
Han arbetar främst med Svensk klassisk massage, men har även gått kurser i bland annat idrottsmassage,lymfmassage, och fysträning för MMA(Mixed Martial Arts).
Björns intresse för friskvård och träning är ett resultat av hans erfarenheter från ett 20 år lång militär karriär, där han både sett andra och själv drabbats av såväl fysiska  som mentala skador och besvär.
Detta ligger till grund för hans drivkraft att hjälpa andra till bättre hälsa och hållbar prestationsförmåga.