SJUkgymnastik


Sjukgymnasten behandlar skador och smärtor i rörelseapparaten (muskler, senor, ligament, leder, diskar, nerver och slemsäckar) hos människor i alla åldrar. Vi arbetar med såväl manuella metoder (manipulation, töjning, akupunktur m.m) som aktiv rehabilitering. Rehabilitering är en typ av behandling som syftar till att återskapa och framförallt förbättra en funktion som blivit påverkad av en skada. Rehabilitering är oftast förstahandsvalet vid akuta eller traumatiska skador men kan även användas i kombination med manuella metoder för att förhindra att besvären återkommer.

Vid första besöket görs en grundlig undersökning, bedömning och diagnostisering av dina besvär. Utifrån diagnos, ålder, aktivitetsnivå, medicinering och andra eventuella sjukdomar anpassar vi sedan behandlingen efter varje patients enskilda förutsättningar.

Sjukgymnasterna på Rygg- och Idrottscentrum har gedigen utbildning och spetskompetens inom idrottsmedicin och ortopedisk medicin. Vi behandlar patienter i alla smärtskeenden, från akuta till kroniska skador. Alla är välkomna till oss, oavsett vilken vårdcentral du tillhör och du behöver ingen remiss. Patientavgiften är 200 kr. Frikort gäller.

Vanliga smärttillstånd
- Rygg- och nackbesvär (akuta och långvariga)
- Muskel – och ledbesvär (akuta och långvariga)
- Överbelastningsskador
- Idrottsskador
- Huvudvärk, yrsel
- Stressrelaterade besvär
- Artros
- Långvariga smärttillstånd

Behandlingsformer
- Manipulation
- Töjningar
- Akupunktur
- Tvära friktioner
- Medicinsk träningsterapi, MTT
- Basal kroppskännedom
- Vibrationsträning
- Ergonomisk rådgivning
 

VÅRA SJUKGYMnaster

Patrik Ossowski, leg. sjukgymnast

Patrik tog examen i sjukgymnastik vid Lunds Universitet 2010 och startade då sin verksamhet som sjukgymnast på Rygg & Idrottscentrum i Eslöv. Under sina verksamma år i Eslöv har Patrik kontinuerligt vidareutbildat sig inom sjukgymnastiken. Patrik är tidigare elitaktiv volleybollspelare i Lund och har även varit tränare för Lunds VKs damlag i allsvenskan.

Vidareutbildnignar
-OMT steg 2
-OMI basic exam
-Akupunktur
-Idrottsmedicin steg 2 (hösten 2014)

 

Ylwa Eklund, leg. sjukgymnast 

Ylwa-Li tog examen i sjukgymnastik vid Lunds Universitet 2009. Sedan dess har hon arbetat inom primärvården och som personlig tränare i Sverige och USA med allt från nyblivna motionärer till elit-triatleter och livsstilsgrupper med överviktiga. Träning är även ett stort personligt intresse och hon tävlar själv inom fitness.

Förutom sjukgymnastexamen har Ylwa vidareutbildat sig med mastersstudier i idrottsmedicin och idrottspsykologi, McKenzie och klinisk ortopedisk medicin (OMI). Att utbilda sig är lika roligt som att jobba med patienter och hon uppdaterar och utökar ständigt sin kompetens med olika utbildningar. Den röda tråden är dock ortopediska skador, smärttillstånd och idrottsmedicin.

Vidareutbildningar
-Idrottsmedicin (Lunds Universitet)
-Klinisk ortopedisk medicin (OMI Basic exam)
-McKenzie
-Akupunktur (hösten 2014)

 

Victoria Lagerholm, leg. sjukgymnast 

Victoria tog examen i sjukgymnastik vid Lunds Universitet 1997. Hon började arbeta inom primärvården och har sedan år 2000 som privatpraktisernde sjukgymnast på 3 olika kiniker i Malmö samt som privat sjukgymnast flertalet vintersäsonger i Schweiz. Började här i Eslöv år 2016. Victoria har arbetat främst med inriktning ortopedi och idrottsskador men även med migrän/huvuvärk, långvarig smärta samt haft många musiker,dansare och artister som patienter via samarbete med musikerhälsan i Malmö.

Victoria har stort intresse för hälsa, kost och idrott. Hon har alltid älskat att träna samt själv varit med i landslaget som elitidrottare i både friidrott och triathlon.
 

Vidareutbildningar

-Idrottspsykologi (Lunds universitet)
-Akupunktur
-Medicinsk träningsterapi
-McKenzie A och B
-Klinisk ortopedisk medicin (OMI basic exam)
-Instruktörsutbildning Mediyoga
-Obruten vårdkedja med Axelina

 

Britta Tykesson, leg. sjukgymnast 

Britta tog sin sjukgymnastexamen 2004 i Linköping. Hon har sedan dess jobbat inom primärvård med inriktning ortopedi och idrottsskador, men tar även emot patienter med bäckenbottenbesvär samt barn och ungdom med behov av rörelseanalys. Hon använder laser och stötvåg i sin manuella behandling.
Tidigare varit aktiv inom galoppsporten och tävlat som amatörryttare. Stort intresse för jakt och fiske.

Vidareutbildningar
-Mulligan A, B, C, in sport
-Idrottsmedicin steg 1-3, Certifierad idrottssjukgymnast
-McKenzie
-Akupunktur inkl dry needdling
-Manipulationskurs steg 1-3
-Mfl
 

Ny! Klara Karnerud, leg. fysioterapeut 

Klara är legitimerad fysioterapeut med inriktning mot psykisk hälsa. Hon är utbildad terapeut inom Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Basal Kroppskännedom (BK). Hon arbetar parallellt med dessa metoder som grundar sig i samspel och problem i kropp, tankar, känslor och beteende. Vanliga besvär är grubblande och ältande, ångest, nedstämdhet, utmattningsproblematik, långvarig smärta, andningsbekymmer, relationssvårigheter etc. I behandlingen kan samtal, kroppsliga övningar och medveten närvaro-övningar förekomma.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett paraplybegrepp som omfattar teorier och metoder som används för att åstadkomma förändringar i människors beteende och livssituation.

Vidareutbildningar
-Idrottsmedicin 
-Akupunktur